کمیته فرعی: کمیته استانداردسازی (ملی-انجمنی-کارخانه ای)

  استاندارد سازی
در جهان صنعتي امروز,سازمانهاي توليدي و خدماتي ملزم هستند تا محصولات خود را بر طبق معيارهاي پذيرفته شده اي توليد و عرضه نمايند.سوابق تاريخي نيز نشانگر آن است كه همواره توليد و ارائه خدمت همراه با ضابطه بوده است.رعايت استانداردها,به خصوص تهيه ,تدوين و بكارگيري استانداردهاي انجمني/كارخانه اي/ملي و... امري است كه بايد مورد پذيرش و توجه مديران صنعتي كشورمان و به عنوان يكي از مهمترين عوامل براي حضور موفق در بازارهاي داخلي و خارجي قرار گيرد.


چه مشكلي وجود داردكه ما مي خواهيم با استاندارد كردن بر آن فائق آئيم؟
مشكل به ماهيت خود انسان بر مي گردد.انسان يك موجود مخترع است كه تا حدود زيادي غريزه اي را كه مانند ساير موجودات در وجود او نيز نهفته به فراموشي سپرده و اين در حالي است كه ساير موجودات زنده از اين غريزه در استاندارد كردن فعاليتهاي خود استفاده مي نمايند.ما بايستي از قدرت خارق العاده بشريت ,جهت اختراع اشياء گوناگون و به نظم در آوردن آنها از طريق استاندارد كردن استفاده نمائيم.بنابراين فن مديريت ضروري به نظر مي آيد,چرا كه پيشرفت بشر ,وي را به سوي اقداماتي بزرگ هدايت كرده تا جائي كه بسياري از مردم براي رسيدن به يك هدف مشترك در فعاليت مي باشند.

اهداف استاندارد كردن چه مواردي مي باشد؟
اطلاع رساني:
جهت تبادل عقايد بايستي تعاريف و معاني اصطلاحات فني,تعابير و نمادها را تعيين كرد.
ابداع:
جهت حفظ دائمي ايده ها به گونه اي كه نياز به تفكر دوباره نداشته باشد.(براي مثال به ابداع مجدد چرخ نياز نيست)ايجاد قالبهايي براي ابداعات(نو آوري ها)و انتشار ايده هاي مثبت و منع ايده هاي منفي.
كيفيت: نشان دادن اينكه چگونه چيزي مي تواند ساخته شود به گونه اي كه براي مقصد مورد نظر مناسب باشد.
تصديق انطباق:
تعيين معيار يا به عبارت ديگر اندازه گيري هايي كه بر مبناي آنها يك محصول مي تواند مورد آزمايش قرار گرفته و اطمينان حاصل گردد كه مطابق استانداردها ساخته شده است,به عنوان مثال گواهينامه يك سازمان ثالث.
كاهش انواع :
كاهش فعاليتهاي غير ضروري از طريق ساده سازي به شيوه امكان پذير نمودن اينكه يك مورد بتواند كار چند مورد را انجام دهد,به عبارت ديگر صرفه جوئي نيرو و هزينه به هنگام ساخت.
طراحي : صرفه جوئي به مقدار زياد در وقت با استفاده از ايده هاي خوبي كه در استانداردها گنجانده شده است وايجاد قالبهايي براي ابداعات جديد.
قابليت تعويض پذيري و محدود نمودن مدارك :
ويرايش ,محدود كردن  نوشتن و دوباره نوشتن ويژگيها ,از طريق راه ساده رجوع به استاندارد.

خلاصه اهداف استاندارد كردن از ديدگاه ايزو
- صرفه جويي همه جانبه در منابع انساني,مواد اوليه,انرژي و موارد مشابه, جهت توليد و مبادله كالا.
- حمايت از منافع مصرف كننده از طريق كيفيت مناسب و پايدار كالاها و خدمات.
- ايمني,تندرستي و حفاظت از زندگي.
- ايجاد وسيله ارتباطي جهت اظهار نظر و مكاتبات ميان كليه گروههاي ذينفع.